HOME     NIEUWS     OVER ONS     ONZE HONDEN     PUPPIES     FOTOALBUM     CONTACT

   

OVER ONS

Hoe zijn wij aan de Berner Sennenhond verslaafd geraakt.

In 1990 wilde Ivonne een Berner, omdat zij bij kennissen een hele lieve hond kende.
Daardoor zijn we ons gaan verdiepen in dit ras en dat sprak ons zo aan dat we besloten er zelf ook eentje te willen.

We hebben ons toen door de Berner Sennenvereniging V.B.S.H. laten voorlichten om uiteindelijk bij een erkende fokker te belanden. Helza was ons eerste teefje. Wij zijn toen ook meteen lid geworden van de V.B.S.H.
1 ½ jaar later wilden we een speelkameraadje voor Helza hebben en natuurlijk voor ons zelf ook een tweede kameraad en daar we ondertussen wat meer hadden gehoord over de specifieke problemen van de Berner (in het algemeen) dachten we: we weten wat we met Helza in huis hebben, als we een passende reu via de vereniging zoeken, zou dit wel eens een verbetering van het ras kunnen betekenen, terwijl wij er gelijktijdig een kameraad bij hebben.

Intussen is de Berner niet meer weg te denken uit ons huis.
We hebben ondertussen verschillende Berners gehad, elk met zijn eigen specifieke karakter, maar altijd weer die lieve, trouwe kameraad.

Het eerste nestje met Helza leerde ons dat je tijdens de dracht, (vooral) de bevalling en de 8 weken dat de pups bij ons zijn, je toch een nog mooiere band met de moederhond krijgt. Nog meer vertrouwen in elkaar.
En dan natuurlijk 8 weken plezier hebben van de puppies. Ja, het is arbeidsintensief, maar je krijgt er o zoveel voor terug. Vandaar dat wij af en toe een nestje in het verleden hebben gefokt.

Ondertussen weten we wel iets van het ras, maar als we toch weer beslissen voor een nest, leggen we ons oor heel graag te luister bij meer ervaren fokkers binnen de Berner Sennen  vereniging V.B.S.H., want voor ons staat centraal dat we moeten proberen het ras te verbeteren en dit vooral op gebied van gezondheid, karakter maar natuurlijk ook op uiterlijk.
En dit alles te allen tijde strikt binnen de reglementen van de V.B.S.H.

Veel kijkplezier op onze website en
vriendelijke groet,

Peter en Ivonne,

Berner Sennen Amnois.